duminică, 7 decembrie 2008

27. Semne comune ( 3 )

Adrese: 1. http://picasaweb.google.com/rot.grigore

2. http://picasaweb.google.ro/rot.grigore/STRASIHASTRII?authkey=npNWNmxWvsY#

3. http://www.capella.ro/enciclopedia/category/spiritualitate/

4.

1) Semnele de la Broscari – Lupoaia produc stupoare: cel mai des folosit este Crucea Botezătorului ( apostolul Andrei – mai întâi a fost discipolul lui Ioan ). Cineva poate descoperă logica derulării pe suprafaţa pietrei: la două palme distanţă găseşti semnul unghiului ( Photo 45) aşa cum era folosit acum 2500 de ani ( poate fi literă: s-a zis !).

2) Crucea cu paiante ( 26 ) = ( 30 ). Cel mai elegant semn ( 43 ).

3) Stânca de la Aluniş ( în spatele bisericii dintr-o piatră ) are şapte trepte ( dăltuială şi aranjarea spaţiului – asemanător ca la intrarea de la Iosif ).

4) Trebuie studiat,fotografiat ( şi … toate cele) pentru fotoliul din piatră ce stă cu faţa spre apus şi are semne şi litere şi <>, sunt nedescifrate.( Negru – vodă – el comanda asemenea jilţuri; cele normale nu rezistau prea mult).

5) Pumnalele akinakes transmit mesaje prin număr , mărime, formă , orientare

( 166, 167, … , 179 ) . Privindu-le ai senzaţia că vor să se mişte,inexact: că de fapt se mişcă, parcă amintesc de ropotul de la Rovine descris de Eminescu şi toate au aceiaşi orientare: în sus; diferă numărul de nervuri aflate pe lama cuţitului şi forma cotorului. Dinamism: parcă pleacă roiul din stup, oaste desfăşurată în luptă, spoiederă,deplasare în stol … ( imaginea are efecte hipnotice – tot privind începi să simţi că pluteşti); cei ce au privit au pretins că s-ar fi lecuit de depresie.

Vă rog, să privţi la Photo 175: lîngă pumnalele akinakes, la stînga cum privim poza: scorpionul îşi aleargă prada“, adică acelaşi semn de la Piatra însemnată ( 43 )

în aceiaşi zonă ,distanţa dintre piatră şi grote -15 km. Acest semn al scorpionului

este incizat şi pe marginea pietrei : Omul ce priveşte Steaua Polară. La Photo 172 este un akinakes ce are mâner drept cu opritoare; lângă el la dreapta , încă observabil, - scorpionul“. Aici lama – cu tăiş dublu – are nervură simplă ( un segment). La Photo 175 nervura are patru segmente şi mânerul o coroană. Găsim piese şi cu două nervuri şi cu trei nervuri , iar la 197 putem ghici metoda de lucru a sculptorului“. La 198 şi la 199 – în cadranul I al fiecărei imagini: o variantă la crucea Sf. Andrei? Între cele două V-uri ale literei X a fost intercalat un segment.

Toate săbiile au aceiaşi orientare : în sus. Geometrie completă: găsim şi un romb – gingaş ca un serafim. La 159 - Domnia în slavă sau „Crucea ridicată“.

Am reuşit a citi şi numele lui Faust … ! ?

6) Metoda de lucru a sculptorului este asemănătoare cu a celui care a lucrat la Basarabi – Murfatlar; găsiţi la la adresa: http://www.patzinakia.ro/MonografiaBasarabi-Murfatlar/basalbumB1.htm

Cel care aude sau citeşte despre toate acestea te priveşte aşa într-o dungă şi micşorează ochii - semn că vrea să te întrebe când ai scos la iveală asemenea scorneli poeticeşti.

Te afli acolo şi consumi în direct realitatea, însă de la un timp începi să te întrebi dacă mai eşti în D3-ul terestru sau ai apucat alte dimensiuni.

Un articol care fotografiază realitatea – în Formula A.S. 845 – Aurora Petean;

Eu inventariez, fotografiez, depozitez şi , cel mult , compar: sunt semne la grote – Nucu , la Broscari ( în sfârşit : nu Brotari !) , Pe Ţurţudui, la Policiori - identice.

Întreaga zonă are puteri tămăduitoare: un om născut acolo ori stă locului, ori trebuie să se întoarcă periodic, altminteri se îmbolnăveşte. Omul ce vine de oriunde se însănătoşeşte din aer, din apă şi din privit, iar dacă este sănătos îl cuprinde senzaţia deprea plin“; energiile ce emană din piată , din codrii, din ape şi aer au efecte benefice incalculabile: acolo se moare prin programare genetică ( aşa trebuie să fie!) şi nu prin accident de boală. Impresia vizitatorului proaspăt: „ Parcă nu mai ştiam ce este cu mine !“. Circulaţia interiorului se modifică : toxinele sunt vânturate, energia Cosmosului are cale neângrădită spre tine, renaşti.

Dacă zona are în străfunduri uraniu !? Ar fi excelent ! Aceşti munţi au chihlimbar !

La Nucu a fost descoperită faimoasa piatră cubică, mai grea de patru ori decât normal,cu feţele şlefuite de aşa manieră că tehnica modernă trage cu ochiul a invidie. La Samaru ( 249 ) există un conglomerat de zgură – pămâncior (îi zic localnicii)– zgură de cuptor – a zis un inginer metalurg !?.

Dacă semnele nu sunt o glumă …sunt atat de multe şi în atâtea locuri ! Este exclus.

7) Din cauza acestor pietre scrise am primit apelative de tot felul: curios este că puţină lume se încumetă să combată pe bază de argumente.

Cine are curajul să ridice tonul este rugat să accepte a face un drum până acolo !

Despre Piatra însemnată se ştia că este acoperită; se afirmă prin folclorul local că există şi alte locuri ( platouri formate din lespezi – tot cu semne) acoperite artificial cu pământ , despre unele dintre aceste locuri mai ştiu câte două , trei persoane …

Se vehiculează afirmaţii despre Piatra însemnată de la Broscari care nu trebuie făcute publice: ar fi sortită pieirii ca şi Masa Cinei de Taină din curtea bisericii de la Muscelul Cărămăneşti – făcută dintr-o singură felie şi care se sprijinea pe un singur pilon ( au distrus-o unii în secolul XXI ) – suna a gol…

Pe urmele urmelor : nu cumva totul este o farsă !? Totuşi distanţele dintre pietrele pe care s-a scris sunt mari : semnele comune fac posibilă ideea că sunt semne universale ale unui anumit moment istorc. Piatra Broscari are mai toate semnele constituite pe baza unui singur element: segmentul; semnele care au rezultat sunt mai stilizate chiar decat cele de la Tartaria ( una din plăcuţe are figurine). Simplitatea să fie motivul pentru care să decretăm o vechime mai mare? În multe cazuri este vorba de felurite forme de cruci, dar crucea este un simbol străvechi , de până la Hristos; momentul apariţiei fiecăruia dintre formele de cruci ar aduce unele indicii – nu tocmai completă – unele cruci sunt întîlnite numai aici. Dacă aceste semne de cruci şi celelalte semne sunt părţi componente ale unui alfabet ( local ?!) trebuie să se pronunţe cineva care cunoaşte . Dacă nu putem descifra acum …să le protejăm aşteptarea.Leagănul formării poporului român … şi nu numai. Locurile respective povestesc şi depre vremuri atât de vechi …îţi este frică să scrii cifrele acelor vechimi !

Carpaţii de Curbură vor produce surprize imense ! Să fie bine !

Niciun comentariu: